Referenciák​

Tudj meg többet a munkánkról

Biogáz üzemeltetési referenciák

Csongrád

A Héjja Testvérek Kft. a Csongrádi Biogáz Kiserőművét 2018-ban leállította, társaságunk nem sokkal ezután kezdte az üzem átvilágítását és felmérését, majd 2019-ben, újraindította azt még a KÁT rendszerben.

Az üzem 2020 júniusa óta a METÁR barna prémium rendszerében működik, részt vesz a rendszerszintű szolgáltatások piacán a MET szabályozó központján keresztűl.

2023 elejétől az üzem a CEZ-en keresztül értékesíti a villamosenergiát és részt vesz a saját fejlesztésű aggregátorunkon keresztül a rendszerszíntű szolgáltatásokban

Ostffyasszonyfa

Az Agrár Offa Kft. 2017 júniusában egy jelentősebb viharkár után leállította az ostffyasszonyfai biogáz erőművet. Az erőművet először 2021-ben vizsgáltuk át, majd több tárgyalási kör után szerződtünk a kibérlésére majd megvételére 2022 tavaszán.

Az erőmű újraindítása 2022 augusztusában kezdődött, villamosenergia termelés számottevő mértékben már októberben történt. Újraindítás után még számos fejlesztés tervezünk a telepen (híg alapanyag tároló tartályok, fűtés), melyeket 2023 során tervezzük megvalósítani.

Az erőmű szintén a CEZ-en keresztül értékesíti a villamos energiát, valamint a Voltrack Balancingon keresztül részt vesz a rendszerszintű szolgáltatásokban.

Szeged (Zöldforrás)

Szegeden 2010-ben az akkor még EDF közösen három mezőgazdasági társasággal létrehozott egy biogázerőművet (Zöldforrás Energia Kft.), az erőmű névleges teljesítménye 1,2 MW. Az üzem a kezdetektől sertéshígtrágyával és kukoricasilóval üzemelt. A kukorica piaci árának növekedése miatt ezzel az alapanyagstruktúrával a működés nem volt rentábilis már KÁT időszakban sem.

Társaságunkat a tulajdonosok 2020 végén az üzem KÁT jogosultságának lejárta előtt keresték meg, hogy segítsük az átállást barna prémiumra. Az értékesítési modell és az alapanyagstruktúra átalakításával az erőmű üzleti eredménye pozitív lett.

Együttműködésünk 2022 tavaszán véget ért.

Naperőmű fejlesztési referenciák

Nagyszénási marhatelep 1.

Nagyszénási napelemes kiserőmű csatlakozási teljesítménye 468 kW, panelek összeteljesítménye 550 kW.

Az erőművet 2018 május 10-én kapcsolták a hálózatra.

default

Szigetvár malom

Szigetvári malomban létesült napelemes kiserőmű csatlakozási teljesítménye 351 kW, panelek összteljesítménye 440 kW.

Az erőmű termelésének jelentős részét hétköznap a malom elfogyasztja, a fölösleget villamosenergia kereskedőnek értékesíti.

Az erőművet 2020 december 4-én kapcsolták a hálózatra.

Szigetvári marhatelep 1.

Szigetvári volt marhatelep mellett létesült napelemes kiserőmű csatlakozási teljesítménye 497 kW, panelek összteljesítménye 630 kW.

Az erőművet 2020 július 30-án kapcsolták a hálózatra.

Szigetvár sertéstelep

Szigetvári sertéstelepen létesült napelemes kiserőmű csatlakozási teljesítménye 499 kW, panelek összteljesítménye 550 kW.

Az erőmű termelésének jelentős részét a sertéstelep és a vágóhíd elfogyasztja, a fölösleget villamosenergia kereskedőnek értékesíti.

Az erőművet 2021 február 6-án kapcsolták a hálózatra.