Referenciák​

Tudj meg többet a munkánkról

Biogáz üzemeltetési referenciák

Csongrád

A Héjja Testvérek Kft. a Csongrádi Biogáz Kiserőművét 2018-ban leállította, társaságunk nem sokkal ezután kezdte az üzem átvilágítását és felmérését, majd 2019-ben, újraindíotta azt még a KÁT rendszerben.

Az üzem 2020 júniusa óta a METÁR barna prémium rendszerében működik, részt vesz a rendszerszintű szolgáltatások piacán a MET szabályozó központján keresztűl.

Szeged (Zöldforrás)

Szegeden 2010-ben az akkor még EDF közösen három mezőgazdasági társasággal létrehozott egy biogázerőművet (Zöldforrás Energia Kft.), az erőmű névleges teljesítménye 1,2 MW. Az üzem a kezdetektől sertéshígtrágyával és kukoricasilóval üzemelt. A kukorica piaci árának növekedése miatt ezzel az alapanyagstruktúrával a működés nem volt rentábilis már KÁT időszakban sem.

Társaságunkat a tulajdonosok 2020 végén az üzem KÁT jogosultságának lejárta előtt keresték meg, hogy segítsük az átállást barna prémiumra. Az értékesítési modell és az alapanyagstruktúra átalakításával az erőmű üzleti eredménye pozitív lett.

Naperőmű fejlesztési referenciák

Nagyszénási marhatelep 1.

Nagyszénási napelemes kiserőmű csatlakozási teljesítménye 468 kW, panelek összeteljesítménye 550 kW.

Az erőművet 2018 május 10-én kapcsolták a hálózatra.

default

Szigetvár malom

Szigetvári malomban létesült napelemes kiserőmű csatlakozási teljesíménye 351 kW, panelek összteljesíménye 440 kW.

Az erőmű termelésének jelentős részét hétköznap a malom elfogysztja, a fölösleget villamosenergia kereskedőnek értékesíti.

Az erőművet 2020 december 4-én kapcsolták a hálózatra.

Szigetvári marhatelep 1.

Szigetvári volt marhatelep mellett létesült napelemes kiserőmű csatlakozási teljesíménye 497 kW, panelek összteljesíménye 630 kW.

Az erőművet 2020 július 30-án kapcsolták a hálózatra.

Szigetvár sertéstelep

Szigetvári sertéstelepen létesült napelemes kiserőmű csatlakozási teljesíménye 499kW, panelek összteljesíménye 550 kW.

Az erőmű termelésének jelentős részét a sertéstelep és a vágóhíd elfogyasztja, a fölösleget villamosenergia kereskedőnek értékesíti.

Az erőművet 2021 február 6-án kapcsolták a hálózatra.