Rendszerszintű szolgáltatások nyújtásának szerződéses feltételei (aFRR cikksorozat #6)

A rendszerszintű szolgáltatások nyújtásához megkötendő szerződéseket és az előzetes kiválasztási folyamatokon (tendereken) való részvétellel kapcsolatos szabályokat a MAVIR Versenytárgyalási Dokumentáció szabályzata rögzíti.

A MAVIR a rendszerszintű szolgáltatások beszerzése/keretszerződések megkötésére minden évben a honlapján közzéteszi a Pályázati Felhívást, amiben meghatározza a benyújtási határidőt.

A pályázó benyújtja a VD 7. fejezete szerinti Pályázati Dokumentációt, amivel cégszerűen nyilatkozik arról: hogy melyik utasított egységével vagy alegységével, milyen típusú szolgáltatással kíván a rendszerszintű szolgáltatások beszerzési eljárásában részt venni.

A benyújtott Pályázati Dokumentációt a MAVIR ellenőrzi és megfelelőség esetén a pályázóval Keret- vagy Egyedi szerződést köt.

A feszültség- és meddőteljesítmény szabályozás, valamint a Black start szolgáltatás beszerzésére éves versenytárgyalási eljárás kerül meghirdetésre, és az elfogadott pályázattal rendelkezőkkel a MAVIR az ÜZSZ szerinti éves Egyedi Szerződéseket köti meg.

A keretszerződéssel rendelkező piaci szereplők indulhatnak a MAVIR által szervezett Előzetes kiválasztási eljárásokon (tendereken), ahol a beadható maximum kapacitásár a VD 8. fejezetében rögzített.

Naperőművek aFRR akkreditációjával kapcsolatos aktuális ajánlatainkkal kapcsolatban kérjük keresse Farkas Kolos (farkas.kolos@voltrack.hu) kollégánkat.

Similar Posts