| |

Származási Garancia – Megújuló forrásból termelő erőművek újabb bevételforrása

Szeptember 20-án sikeresen lezajlott a páneurópai Szervezett Származási Garancia piac (HUPX GO) első aukciója, ezáltal újabb bevételi lehetőséghez

juttatva a megújuló forrásból termelő erőműveket. A Voltrack is részt vett az aukción saját, illetve partnereink termelésével – és várjuk további megújuló forrásból termelő erőművek megkeresését, hogy hatékonyan tudják hasznosítani az ebben rejlő pénzügyi lehetőségeket.
Egy Származási Garancia (Guarantee of Origin – GO) 1 MWh megújuló forrásból származó, közcélú hálózatra kimenő termelés után járó, Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatal által kiállított hatósági bizonyítvány. Ezen Származási Garanciákat a villamosenergia fogyasztók azon köre vásárolja meg, akik kötelezettek és/vagy fontosnak tartják, hogy az elfogyasztott energia megújuló forrásból származzon. A rendszer gyakorlatilag virtuálisan köti össze a fogyasztót és a megújuló forrásból származó termelőt – mintha a zöldenergiát az adott fogyasztó használta volna el.
Ezen Származási Garanciákat immáron a havonta megrendezésre kerülő HUPX GO aukciókon lehet értékesíteni és az elmúlt egy évben jelentősen emelkedett irántuk a kereslet, jelenleg 3,5-4 EUR/db árfolyamon megütve. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos 0,5 MW-os piacra termelő naperőmű is közel 1 millió Ft többletbevételhez juthat teljesen költségmentesen.
Ha felkeltette érdeklődését ez a plusz bevételforrás és nap-, szél-, víz-, biogáz-, biomassza-, depónia gáz-, vagy geotermális erőművet üzemeltet, keressen minket bizalommal, hogy rövid távon haszonra válthassa Származási Garanciáit.

Ajánlatunk származási garancia értékesítésére és a vele kapcsolatos ügyintézésre.

Similar Posts