|

Sikeres akkreditáció

aFRR szabályozással kapcsolatban megjelent cikkeinket itt érheti el

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy a VOLTRACK Balancing Kft. sikeres akkreditációs tesztet követően aggregátorként belépett a MAVIR Zrt. által szervezett villamosenergia szabályozási piacra.
Csapatunk közel egy éves munkája ért ezzel egy fontos mérföldkőhöz, amihez saját központi vezérlő szoftvert fejlesztett számunkra a DMlab Kft. és az erőművek egyedileg konfigurált PLC vezérlést is kaptak a VLT Pro Kft. jóvoltából. A munka természetesen nem áll meg, folyamatosan dolgozunk az eredményes kereskedési stratégiák kialakításán és az aggregátor bővítésén, további biogázos erőművekkel. Az év második felétől fogyasztókat is tervezünk bevonni a szabályozásba.

Az akkreditált portfóliót közel 7 MW összteljesítményű biogázos erőművek (teljesség igénye nélkül Csongrád, Ostffyasszonyfa, Vajszló és Solt) adják. Külön köszönjük az ASEMA / Kapacitás Energia Kft.-nek a sikeres együttműködést. Aggregátor villamosenergia kereskedést nem végez, az továbbra is az erőművek mérlegkörfelelőseinek feladata (CEZ Magyarország és E.ON Energiamegoldások). Jelenleg 5 MW szabályozási tartománnyal az mFRR 12,5 szabályozási termékkel fogunk fel-, illetve leszabályozást végezni a nap 24 órájában. Ez év negyedik negyedévében tervezünk fogyasztókkal aFRR szabályozási termékre is akkreditálni.
A biogázos erőművek tehát nem csupán a körforgásos gazdaság és fenntartható energiatermelés zászlóshajói, hanem a hálózati szabályozás megbízható szereplői is.

Naperőművek aFRR akkreditációjával kapcsolatos aktuális ajánlatainkkal kapcsolatban kérjük keresse Farkas Kolos (farkas.kolos@voltrack.hu) kollégánkat.

Similar Posts